Beer: ''Ik heb gezien dat de familie contact met Nouri had''

0
Beer: ''Ik heb gezien dat de familie contact met Nouri had''

John Beer heeft maandagavond in Nieuwsuur een medische update gegeven over de toestand van Abdelhak Nouri, die een hartstilstand kreeg tijdens een oefenduel tussen Ajax en Werder Bremen. De advocaat van de familie heeft laten weten dat de situatie 'onveranderd' is. 

"Ik heb hem bezocht in de instelling waarin hij verbleef en heb gezien dat de familie contact met hem had", sprak hij. "Je vraagt je af of dat iets is wat de familie zelf voelt, maar er zijn door medici en paramedici aanwijzingen opgehangen hoe je met hem communiceert. Ik heb zelf gezien dat een therapeut met hem contact kon maken. Maar nogmaals, niet zoals u en ik praten, maar heel subtiel”, aldus Beer. 

"Hij heeft een tijd in een verpleeghuis gelegen, maar omdat er problemen zijn die opgelost moeten worden, is die weer even naar het ziekenhuis. Dat is wel vaker gebeurd", benadrukt hij. "Op het ogenblik gaat het om een longontsteking. Dat is vaker gebeurd. Dat wordt opgelost door de medici en zolang dat weer in balans is, gaat hij terug naar het verpleeghuis", vervolgt Beer. 

"De familie heeft van meet af aan aangegeven dat zij zelf voor Abdelhak wil zorgen", beseft hij. "Dat bekent dat er een setting nodig is waarin dat ook goed mogelijk is. In het begin heb ik heel kritisch gekeken of dat überhaupt wel goed en verantwoord was. Ik ben ontzettend onder de indruk geraakt van de familie", vertelt Beer. 

"Ik heb ook met artsen gesproken en heb gezien dat het respect aanwezig is bij de artsen. Het zal dus gaan om een plek waar Abdelhak kan verblijven, dicht bij de woning van zijn ouders en waar de familie makkelijk kan komen om de zorg te verrichten. De zorg wordt in ploegendienst verricht door de familie."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›