De Jong trekt op met ex-Ajacied: ''Paar keer op stap geweest''

( 0 reacties)
De Jong trekt op met ex-Ajacied: ''Paar keer op stap geweest''

Maximilian Wöber maakt Luuk de Jong wegwijs bij Sevilla. De spits kwam over van PSV en is bezig aan zijn eerste weken in Spaanse dienst, waar hij veel optrekt met de oud-verdediger van Ajax.

"Ja, ik ken hem van Ajax inderdaad", vertelt De Jong in gesprek met Marca. "We hebben elkaar toen een aantal keer gesproken en we zijn ook een paar keer op stap geweest omdat hij een vriend van mijn broer (Siem de Jong) is. Zij hebben samengespeeld bij Ajax. Hij is een erg aardige jongen en hij helpt me."

Sevilla is voor De Jong na Borussia Mönchengladbach en Newcastle United zijn derde buitenlandse avontuur. "Het is volgens mij acht jaar geleden dat ik voor Gladbach tekende. Ik was jong en ik speelde in een enorm verdedigend Duits team. Ik voelde me daar nooit echt op mijn gemak", vervolgt de centrumaanvaller.

"Ik ben een speler die gewend is aan aanvallend voetbal, dat mijn team altijd op zoek is naar het doel van de tegenstander. Ik moet toegeven dat het een moeilijke periode is geweest, hoewel ik er ook veel van geleerd heb. Dit soort ervaringen doe je op in het leven. Ik ben nu 28 en ben beter dan ooit", aldus De Jong.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 19 oktober 2019
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›