Bordalás beseft: ''Ajax is nog steeds favoriet, zonder twijfel'' Van Basten: ''Die scheidsrechter is echt een koekenbakker'' Deyverson reageert: ''Ze gooiden iets heel hard tegen me aan'' Babel baalt: ''Ik was niet per sé onder de indruk van Getafe'' Ajax verliest in Spanje: ''Dat heeft niets met Getafe te maken''

Van der Sar reageert: ''Het voelt ook een beetje oneerlijk''

( 1 reacties)
Van der Sar reageert: ''Het voelt ook een beetje oneerlijk''

Ajax stond vorig seizoen in de halve finale van de Champions League, maar door het huidige Europese systeem moet de club uit Amsterdam nu eerst twee voorrondes zien te overleven om zich opnieuw te plaatsen voor het lucratieve toernooi. 

Algemeen directeur Edwin van der Sar baalt van de situatie. "We moeten al in een zeer vroeg stadium van het seizoen klaar zijn, hetgeen veel druk geeft op veel fronten", legt hij uit op de website van ECA. "Een aantal van onze spelers is in de derde week van juni al begonnen, maar de beste internationals van onze ploeg beginnen veel later door de Nations League, Afrika Cup en Copa America", aldus Van der Sar. 

"Het voelt ook een beetje oneerlijk dat het bereiken van de halve finale in de Champions League en het winnen van zowel de Nederlandse titel als de beker van minder waarde is dan het eindigen als vierde in een van de topvier competitie in Europa", vervolgt de bestuurder, die hoopt dat er een wijziging in het kwalificatietraject wordt doorgevoerd. 

"De leidende clubs in middelgrote competities, zoals Celtic, FC Kopenhagen en Ajax, zouden niet alleen afhankelijk moeten zijn van de plaats van hun land op coëfficiëntenranglijst, maar ook moeten worden beloond voor de eigen prestaties in eigen land en in Europa", adviseert Van der Sar. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 16 Jul 2019 om 13:36
    Wat een jankerd zeg
zondag 9 februari 2020
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›