Seedorf en Kluivert krijgen ontslag na uitschakeling Afrika Cup

( 0 reacties)
Seedorf en Kluivert krijgen ontslag na uitschakeling Afrika Cup

Clarence Seedorf en Patrick Kluivert staan niet langer aan het roer van het nationale elftal van Kameroen. Het Nederlandse duo is ontslagen naar aanleiding van de uitschakeling van Kameroen op de Afrika Cup.

De Ontembare Leeuwen werden in de achtste finale door Nigeria uit het toernooi geknikkerd. De uitschakeling was voor de Nigeriaanse bond genoeg om Seedorf en Kluivert de laan uit te sturen. Narcisse Mouelle Kombi, Minister van Sport in Nigeria, voorspelde het vertrek van de twee maandag al. 

"Het is de vraag of Seedorf aanblijft als hoofd van onze nationale selectie. De uitschakeling op de Afrika Cup was te danken aan de onbekwaamheid van de trainer", was Kombi glashard in gesprek met de landelijke media. 

"Het verlengen van het contract van Seedorf als coach van De Ontembare Leeuwen is niet mogelijk", vervolgde Kombi. "Er zal een disciplinaire code worden ontwikkeld, de nationale ploegen zullen als geheel worden geherstructureerd. De voetbalbond is daarover al geïnformeerd. Dit alles gebeurt op instructie van het staatshoofd Paul Biya (de president van Kameroen, red.)."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 1 september 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›