Bergwijn geeft Ajax trap na bij transfer naar Tottenham Hotspur Versterking voor Ajax? ''Inmiddels officieel bod uitgebracht'' 'Ajax weigert Tadic deze winter aan FC Barcelona te verhuren' 'Chelsea wil Ziyech naar Londen halen: ook bij Man United in beeld' Kritiek op Gravenberch: ''De achtervolging was ook heel traag''

'Ajax houdt voet bij stuk': ''Ze zeiden: nee, afspraak is afspraak''

( 0 reacties)
'Ajax houdt voet bij stuk': ''Ze zeiden: nee, afspraak is afspraak''

De transfer van Matthijs de Ligt naar Juventus is bijna rond. Dat meldt Mike Verweij van De Telegraaf. Volgens de Ajax-watcher wordt De Ligt woensdag medisch gekeurd en donderdag gepresenteerd bij Juventus. 

"Als hij dan zijn spullen pakt, kan hij vrijdag mee naar Azië", legt Verweij uit in De Telegraaf. De afgelopen dagen ruzieden Ajax en Juventus nog over de voorwaarden van de transfer. "De afspraken moesten alleen op papier gezet worden. Er kwam in eerste instantie iets heel anders op papier dan was afgesproken."

Vooral over de transfersom van De Ligt werden Ajax en Juventus het moeilijk eens. "Juventus wilde niet gegarandeerd 75 miljoen afgeven, Ajax wilde wel gegarandeerd 75 miljoen hebben. Juventus werkte met allerlei bonussen, ook bonussen die heel gemakkelijk te realiseren zouden zijn geweest. Maar Ajax zei: nee, afspraak is afspraak, wij willen 75 miljoen. En ze krijgen 75 miljoen."

Ajax heeft Edson Álvarez, de beoogde opvolger van Matthijs de Ligt, bijna binnen. "Ook die afspraken moeten nog op papier gezet worden. Ajax heeft een akkoord en gaat iets meer dan vijftien miljoen, een gelimiteerde transfersom in zijn contract, betalen. Die jongen staat klaar in Mexico om deze kant op te komen en dat gaat aan het einde van deze week gebeuren."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 2 februari 2020
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›