Lamprou: ''Uiteindelijk kijk ik terug op twee bijzondere jaren''

Kostas Lamprou heeft een goed gevoel overgehouden aan zijn periode bij Ajax. De doelman, die in het verleden onder meer uitkwam bij Feyenoord, Excelsior en Willem II, laat weten dat hij 'twee doldwaze jaren' achter de rug heeft. 

"Ik heb bij Ajax niet veel gespeeld", reageert hij in gesprek met de Gelderlander. "Maar wat ik heb meegemaakt en het niveau waarop bij Ajax wordt getraind, dat is fantastisch. Er waren ups en downs. Het eerste jaar was voor Ajax, in alle geledingen, echt wel teleurstellend", blikt Lamprou terug.

"Geen rol in het Europese voetbal, geen kampioenschap - dan is er alom onvrede", vervolgt hij. "Het tweede seizoen was fantastisch. Alles klopte. Dat levert supermooie herinneringen op. Uiteindelijk kijk ik terug op twee bijzondere jaren", aldus Lamprou, die nu een nieuwe club gevonden heeft in Nederland. 

"Ik kies niet voor niets voor Vitesse. Ik geloof in mezelf", vertelt hij. "Ik heb respect naar iedereen. Maar ik ben ook een sportman. Ik heb mijn persoonlijke doelen", verklapt de sluitpost, die ook in de belangstelling stond van Sparta. "De deal met Vitesse was onverwacht. Ik was een heel eind rond met Sparta."

"Maar Vitesse is van een andere orde", legt hij uit. "Dan is de insteek Europees voetbal. Ik denk dat ik minuten kan pakken. Dat alleen al is een stap hoger dan Sparta. In Rotterdam zou ik eerste keus zijn, nu moet ik ervoor vechten. Maar daar kies ik zelf voor. Dat is mijn uitdaging. Ik ga de strijd aan met Pasveer, een klasbak. Hij heeft afgelopen seizoen zijn visitekaartje afgegeven. Alle complimenten." 

 

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
Ajax
21:00
Excelsior
zo
5/05
FC Volendam
14:30
Ajax
zo
12/05
Ajax
14:30
Almere City
zo
19/05
Vitesse
14:30
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
Bekijk de hele stand