''Als Ajax met een dik salaris gaat zwaaien, wat gebeurt er dan?''

08 August 2019 , Nieuwsblad

Donny van de Beek mag zich in de belangstelling verheugen van Real Madrid en Hans Vanaken is bij Ajax in beeld als mogelijke opvolger van de aanvallende middenvelder. Gert Verheyen is vol lof over de 26-jarige sterkhouder van Club Brugge. 

"Dat Hans Vanaken nu in beeld is bij Ajax, hoeft niemand te verbazen", vertelt de voormalig international België in gesprek met Het Nieuwsblad. "Als ik hoor dat geen enkele buitenlandse club Vanaken zou willen, dan moet ik daar toch eens om lachen. Dat Vanaken vandaag nog bij Club Brugge speelt, heeft niets met zijn kwaliteiten te maken", constateert Verheyen.

"Hij kan overal mee", vervolgt hij enthousiast. "Het argument dat hij 'maar' in de Belgische competitie speelt, gaat ook niet meer op nu er spelers van 25 miljoen euro worden verkocht. Alleen is Vanaken niet het type dat aan zijn zaakwaarnemer aangeeft dat hij absoluut wil vertrekken. Als hij droomde van het buitenland, was hij al lang weg", voorspelt Verheyen.

"Op dat vlak is hij een uitzondering in de huidige generatie", beseft de ex-prof, die benieuwd is of Vanaken bij de Belgische topclub blijft. "Tot nu toe is Club Brugge versterkt ten opzichte van vorig seizoen. Maar als Ajax met een dik salaris gaat zwaaien, wat gebeurt er dan? Vind hem maar: een nummer tien, mét statistieken", besluit Verheyen. 

AjaxFanatics.nl - Ajax Nieuws maakt gebruikt van cookies. Accepteer