Vergadering geopperd bij Ajax: ''Hij moet niet meer uit de spits'' Cillessen moet duel met Ajax waarschijnlijk aan zich voorbij laten gaan Blind: ''We zijn geen machines, wij zijn ook mensen'' Ten Hag spreekt zich uit: ''We hebben alle principes genegeerd'' Ajax verliest voor het eerst in twee jaar in eigen huis

''Ik denk dat Johan Cruijff zich omdraait in zijn graf''

( 0 reacties)
''Ik denk dat Johan Cruijff zich omdraait in zijn graf''

Gisteravond liet Ajax het uit Drenthe afkomstige FC Emmen zonder enige moeite achter zich. In de ArenA werd het 5-0 voor de formatie van trainer Erik ten Hag, wie spelers onder contract als Ziyech die op zichzelf al meer jaarsalaris heeft als het hele elftal van Emmen bij elkaar.

Dergelijke feiten kunnen ook rekenen op de nodige kritiek:"Het is natuurlijk sensationeel dat ze een aantal sleutelspelers van vorig seizoen weten te behouden", reageert journalist Tom Knipping van Voetbal International. "In het verleden was dat onmogelijk, dan werd Ajax altijd leeg gekocht. Er is besloten om kapitaal op het veld te zetten en gigantische salarissen te betalen. Dat is natuurlijk spectaculair."

"Maar er zit ook een risico aan, want ook het geld van Ajax is niet oneindig. Als je een selectie hebt die 40 à 50 miljoen aan salaris kost, moet je in de toekomst wel regelmatig spelers blijven verkopen en Champions League-voetbal halen. Het is natuurlijk een hele ommezwaai. Ik denk dat Johan Cruijff zich omdraait in zijn graf", zegt Knipping de ideeën van de Fluwelen Revolutie in ogenschouw houdend.

"Onder Cruijff was dit nooit gebeurd, maar ik vind het wel begrijpelijk. Mensen willen de sterspelers zien, en genieten. Wat heb je aan een club die tweehonderd miljoen euro op de bank heeft?" zegt de journalist tot slot. Ajax spendeerde tot dusverre bijna 70 miljoen aan haar nieuwe aanwinsten. Alleen al Matthijs de Ligt vertrok voor meer geld dan dat. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 december 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›