De Jong lijkt zeker van basis: ''Frenkie de Jong en nog tien anderen''

Frenkie de Jong lijkt helemaal op zijn plek bij FC Barcelona. In een oefenwedstrijd tegen SSC Napoli was hij de gever van een briljant assist. De speler lijkt aan aanpassingsvermogen geen gebrek te hebben. 

"Maestro. Zijn eerste half uur had veel weg van een voetbalclinic. Hij laat moeilijke dingen makkelijk lijken, hij biedt zich aan, hij heeft oplossingen als hij onder druk wordt gezet en hij verovert ballen. Een fabuleuze voetballer die telkens een grotere rol speelt in het systeem van Barcelona. Hij speelde geweldig op een positie die hij van nature eigenlijk niet inneemt", laat de Spaanse krant AS weten. 

Het Catalaanse dagblad Sport is ook groot fan. "De baas op het middenveld van Barcelona. Soms deden zijn passes denken aan Johan Cruijff. Met dank aan zijn sublieme visie zag De Jong op elk moment welke teamgenoot er het beste voorstond en verzond hij bijzonder nauwkeurige passes. Met Gerard Piqué als bodyguard was De Jong de eerste speler die de Napolitanen tegenkwamen als een aanval werd opgezet en voorkwam hij talloze keren dat de tegenstander echt gevaarlijk kon worden."

"Ernesto Valverde, maak het jezelf niet te moeilijk. Frenkie de Jong en nog tien anderen. Hij is dé defensieve middenvelder van Barcelona momenteel", laat Marca zelfs weten in een soort open brief aan de trainer van de Catalanen. Hij laat al heel de voorbereiding zien dat hij in vorm is om op deze positie te spelen. De basisplaats van Sergio Busquets is niet langer heilig. Frenkie heeft onze ogen geopend. Hij weet al wat hij gaat doen voordat hij de bal heeft en doet meteen wat hij in gedachten had. Op dit moment is hij de beste defensieve middenvelder van Barcelona. Als hij vrijdag niet in de basis staat, is dat sportief in ieder geval niet uit te leggen."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
Ajax
21:00
Excelsior
zo
5/05
FC Volendam
14:30
Ajax
zo
12/05
Ajax
14:30
Almere City
zo
19/05
Vitesse
14:30
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
Bekijk de hele stand