Vergadering geopperd bij Ajax: ''Hij moet niet meer uit de spits'' Cillessen moet duel met Ajax waarschijnlijk aan zich voorbij laten gaan Blind: ''We zijn geen machines, wij zijn ook mensen'' Ten Hag spreekt zich uit: ''We hebben alle principes genegeerd'' Ajax verliest voor het eerst in twee jaar in eigen huis

De Jong lijkt zeker van basis: ''Frenkie de Jong en nog tien anderen''

( 0 reacties)
De Jong lijkt zeker van basis: ''Frenkie de Jong en nog tien anderen''

Frenkie de Jong lijkt helemaal op zijn plek bij FC Barcelona. In een oefenwedstrijd tegen SSC Napoli was hij de gever van een briljant assist. De speler lijkt aan aanpassingsvermogen geen gebrek te hebben. 

"Maestro. Zijn eerste half uur had veel weg van een voetbalclinic. Hij laat moeilijke dingen makkelijk lijken, hij biedt zich aan, hij heeft oplossingen als hij onder druk wordt gezet en hij verovert ballen. Een fabuleuze voetballer die telkens een grotere rol speelt in het systeem van Barcelona. Hij speelde geweldig op een positie die hij van nature eigenlijk niet inneemt", laat de Spaanse krant AS weten. 

Het Catalaanse dagblad Sport is ook groot fan. "De baas op het middenveld van Barcelona. Soms deden zijn passes denken aan Johan Cruijff. Met dank aan zijn sublieme visie zag De Jong op elk moment welke teamgenoot er het beste voorstond en verzond hij bijzonder nauwkeurige passes. Met Gerard Piqué als bodyguard was De Jong de eerste speler die de Napolitanen tegenkwamen als een aanval werd opgezet en voorkwam hij talloze keren dat de tegenstander echt gevaarlijk kon worden."

"Ernesto Valverde, maak het jezelf niet te moeilijk. Frenkie de Jong en nog tien anderen. Hij is dé defensieve middenvelder van Barcelona momenteel", laat Marca zelfs weten in een soort open brief aan de trainer van de Catalanen. Hij laat al heel de voorbereiding zien dat hij in vorm is om op deze positie te spelen. De basisplaats van Sergio Busquets is niet langer heilig. Frenkie heeft onze ogen geopend. Hij weet al wat hij gaat doen voordat hij de bal heeft en doet meteen wat hij in gedachten had. Op dit moment is hij de beste defensieve middenvelder van Barcelona. Als hij vrijdag niet in de basis staat, is dat sportief in ieder geval niet uit te leggen."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 december 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›