AZ - Ajax toch in Alkmaar en met fans: zó ziet het stadion er uit ''Spelers van Real Madrid worden niet warm of koud van Van de Beek'' Vermoedelijke opstelling: Ajax met Álvarez en Lang tegen Valencia Slecht nieuws voor Ajax: Promes ontbreekt in duel met Valencia Valencia met 19 spelers naar Amsterdam: Cillessen ontbreekt

Lukkien ziet Ajax combineren: ''Dat was een prachtige aanval van Ajax''

( 0 reacties)
Lukkien ziet Ajax combineren: ''Dat was een prachtige aanval van Ajax''

FC Emmen-trainer Dick Lukkien heeft ondanks de forse nederlaag bij Ajax ook pluspunten gezien. Vooral in de eerste helft wisten de Amsterdammers niet te domineren, tot grote opluchting van de trainer die daar zijn elftal om prijst. 
 
"De laatste tien minuten treedt de vermoeidheid toe. Dan geven we zomaar twee goals weg, waardoor de uitslag, in mijn beleving, te hoog wordt. De eerste helft was van onze kant redelijk. We hebben gevoetbald en geprobeerd te voetballen. Helaas hebben we wel wat mogelijkheden laten liggen om tot kansen te komen", aldus Lukkien tegen RTV Drenthe.

"Wat mij wel afschrikt, is dat je zelf aftrapt, maar vervolgens binnen een minuut een grote kans tegen krijgt. Na tien minuten ging de storm echter liggen en kwamen wij beter in de wedstrijd. Het liep eigenlijk zoals wij wilden, behoudens de goal. Dat was een prachtige aanval van Ajax", geeft de trainer toe over de openingsfase.

De tweede helft was Ajax heer en meester zag ook Lukkien: "We nemen dingen door in de pauze en dan ligt de ballen binnen twee minuten in het... Doelpunt van Ziyech. Dat is wat je absoluut niet wil en wat ook niet mag gebeuren. Weer een omschakelingsmoment en daar waren er teveel van. Dat moeten we verbeteren."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 december 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›