Waterreus en Westerveld vol lof: ''Hij heeft overal schijt aan'' AZ - Ajax toch in Alkmaar en met fans: zó ziet het stadion er uit ''Spelers van Real Madrid worden niet warm of koud van Van de Beek'' Vermoedelijke opstelling: Ajax met Álvarez en Lang tegen Valencia Slecht nieuws voor Ajax: Promes ontbreekt in duel met Valencia

Slijtageslag bij Ajax: ''De laatste maand was ik echt heel moe''

( 0 reacties)
Slijtageslag bij Ajax: ''De laatste maand was ik echt heel moe''

Lasse Schöne vertrok deze week bij Ajax. De Deense middenvelder is vanaf nu in Italië te bewonderen. Schöne heeft een zwaar, maar mooi jaar in Amsterdam achter de rug.

"Het was een prachtig jaar", zegt de Deen in gesprek met Spillerforeningen. "We wonnen veel, ook al misten we de Champions League-finale op een haar na. Ik had het goed naar m'n zin, maar aan het einde van het seizoen voelde ik me fysiek uitgeput."

"De laatste maand was ik echt heel moe", vervolgt Schöne. "Mijn lichaam voelde versleten. Na het WK had ik een vakantie van tien dagen, voordat ik er meteen moest staan voor de Champions League-kwalificatie. Dat was lastig. Mijn lichaam heeft nooit de tijd gehad om te herstellen."

De 33-jarige Schöne merkte dat ook in wedstrijden. "Meestal voelde ik het na een minuut of 65. Dan raakte de tank gewoon leeg", aldus de routinier. "Tien dagen vakantie is niet genoeg. Een zomervakantie moet minimaal drie weken duren. Het is gewoon nodig om te relaxen, zowel lichamelijk als mentaal. Maar je kunt niet anders als je je moet kwalificeren voor de Champions League."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 december 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›