AZ - Ajax toch in Alkmaar en met fans: zó ziet het stadion er uit ''Spelers van Real Madrid worden niet warm of koud van Van de Beek'' Vermoedelijke opstelling: Ajax met Álvarez en Lang tegen Valencia Slecht nieuws voor Ajax: Promes ontbreekt in duel met Valencia Valencia met 19 spelers naar Amsterdam: Cillessen ontbreekt

Salarisplafond bij Ajax verleden tijd: ''Ziyech is van categorie 1''

( 0 reacties)
Salarisplafond bij Ajax verleden tijd: ''Ziyech is van categorie 1''

Ajax werkt tegenwoordig niet meer een zogeheten salarisplafond en Theo van Duivenbode, die in het verleden als commissaris werkzaam was bij de club uit Amsterdam, toont begrip voor die koers. In 'zijn' tijd lag het salarisplafond nog op één miljoen. 

"De markt en liquiditeitspositie zijn nu heel anders dan toen wij begonnen. Toen zaten we met een enorm vermogensverlies", blikt hij terug in gesprek met de Volkskrant. "Dankzij Frank de Boer werd dat al snel omgezet in flinke winst door viermaal op rij de Champions League te halen. Vorig seizoen is er nog veel meer opgehaald met die transfers en uitstekende Champions League-campagne." 

Van Duivenbode moest vaak 'nee' zeggen tegen belachelijke salariseisen. "We hadden drie categorieën", legt hij uit. "Categorie 3: Een goede speler om het basiselftal mee op te vullen. Categorie 2: Een uitstekende speler die het verschil maakt, maar anderen niet beter maakt. Categorie 1: een supertopper die ook andere spelers beter maakt. Nou, daar wilde je wel wat voor doen, maar die supertoppers wilden niet in de eredivisie spelen", aldus Van Duivenbode. 

Hij snapt dat de tijden nu veranderd zijn. "Ik vind Ziyech van categorie 1. Als je die kan behouden dan snap ik dat je investeert", vervolgt Van Duivenbode. "Bovendien is Ajax nu zoveel sterker dan de rest dat de landstitel een zekerheid is van 75 procent. En volgend seizoen hoeft de kampioen van Nederland geen voorrondes te spelen. Als je maar onthoudt: geef nooit meer uit dan je hebt", waarschuwt hij. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 december 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›