Vergadering geopperd bij Ajax: ''Hij moet niet meer uit de spits'' Cillessen moet duel met Ajax waarschijnlijk aan zich voorbij laten gaan Blind: ''We zijn geen machines, wij zijn ook mensen'' Ten Hag spreekt zich uit: ''We hebben alle principes genegeerd'' Ajax verliest voor het eerst in twee jaar in eigen huis

Ten Hag verklaart: ''De Wit kan als tweede aanvaller en als 10''

( 0 reacties)
Ten Hag verklaart: ''De Wit kan als tweede aanvaller en als 10''

Kasper Dolberg verkeert ook dit seizoen niet in zijn vorm van zijn leven, en ontbreekt zelfs in de wedstrijdselectie van Erik ten Hag. De oefenmeester legt dat het te maken heeft met de type spelers.

"We mogen maar achttien spelers op het formulier hebben. Je probeert zoveel mogelijk verschillende types op de bank te hebben, zodat we alles kunnen afdekken. We beginnen met Dusan Tadic", zegt Ten Hag in gesprek met Ziggo Sport.

Volgens Ten Hag is Dani de Wit de vervanger van Dolberg. "Ik heb op de bank gekozen voor Klaas-Jan Huntelaar en Dani de Wit, die kan als tweede aanvaller, maar ook als tien fungeren. Met hem kunnen we wat opportunistischer spelen, maar als we moeten verdedigen, kan hij ook goed drukzetten."

"We hebben een heel brede selectie. Kasper is gewoon een heel goede speler, een fantastische speler zelfs. Hij heeft een goede voorbereiding gehad, maar we moeten keuzes maken. Huntelaar en Tadic zijn ook fantastisch. Wij richten ons op deze wedstrijd. We moeten dit duel winnen en hopen de Champions League in te gaan mét Kasper Dolberg."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 december 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›