Vergadering geopperd bij Ajax: ''Hij moet niet meer uit de spits'' Cillessen moet duel met Ajax waarschijnlijk aan zich voorbij laten gaan Blind: ''We zijn geen machines, wij zijn ook mensen'' Ten Hag spreekt zich uit: ''We hebben alle principes genegeerd'' Ajax verliest voor het eerst in twee jaar in eigen huis

''Als we succesvol willen zijn, moet het toch echt wel anders''

( 0 reacties)
''Als we succesvol willen zijn, moet het toch echt wel anders''

Ajax beleefde vanavond een moeizame avond tegen PAOK Saloniki. Ajax-trainer Erik ten Hag erkent dat het een moeilijke wedstrijd was. Hij zag dat zijn ploeg niet, de ploeg was die hij erkende.

"Het was een hectische wedstrijd, waarin ook een heleboel dingen niet goed gingen. De teamspirit was wel ongelooflijk. Ze hebben er ongelooflijk voor gevochten. De achterstand en de gemiste penalty zijn ongelooflijke dompers voor de ploeg. Dan moet je toch maar de rug rechten en dat hebben ze uitstekend gedaan", vertelt Ten Hag bij Ziggo Sport.

Vooral over het verdedigen was hij niet tevreden. "Maar ik ben heel erg ontevreden over de restverdediging, vooral na onze eigen spelhervattingen. We waren ook niet zakelijk genoeg", vervolgt de oefenmeester. "We gingen dribbelen als de bal gewoon weg moest. Dat hadden we in de analyse gezien, maar toch gebeurt het ons. Dat mag niet."

"De laatste linie stond veel te ver weg en moest veel beter aansluiten, dus er zijn nog wat problemen qua afstelling. Dat moet beter als we succesvol willen zijn in Europa", zegt Ten Hag, die ook wel positieve punten zag. "We hebben bij vlagen heel mooie aanvallen op de mat gelegd en kwamen er meerdere malen heel goed doorheen."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 december 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›