OFFICIEEL | Ziyech tekent bij Chelsea: ''Erg blij en trots'' Laat doelpunt Dessers maakt horrorweek Ajax compleet 'Ajax komt in zoektocht opvolger Tagliafico uit bij back van Sevilla' 'Ziyech tegen Getafe waarschijnlijk gewoon weer inzetbaar' MATCHDAY: Ajax met Huntelaar en zonder Ziyech in duel met Heracles

Van Hanegem kritisch: ''Hij floot alles in het voordeel van Ajax''

( 0 reacties)
Van Hanegem kritisch: ''Hij floot alles in het voordeel van Ajax''

Ajax won vorige week in de derde voorronde van de Champions League met 3-2 van PAOK Saloniki en daardoor heeft de club uit Amsterdam zich geplaatst voor de play-offs. Volgens Willem van Hanegem had de thuisclub wel 'geluk' met de arbiter. 

"Ik was uiteraard blij dat Ajax erin slaagde om PAOK te kloppen. Al snapte ik de onvrede bij die Grieken wel", schrijft hij in zijn column voor het Algemeen Dagblad. "Het zal niet veel voorkomen dat Ajax zo'n scheidsrechter treft in Europa, want hij floot werkelijk alles in het voordeel van de Amsterdammers." 

"En dat ze zich in Thessaloniki stoorden aan het commentaar van Sierd de Vos, dat begreep ik ook wel", vervolgt Van Hanegem. "Blijf respectvol naar de tegenstander, vind ik. Dat is belangrijker dan per se lollig willen zijn. Los daarvan hebben veel verslaggevers er op televisie ook opeens een handje van om te gillen en schreeuwen zoals ze dat in Zuid-Amerika altijd deden", constateert De Kromme. 

"Wat bezielt je om als volwassen man keihard 'Leve Máxima' te krijsen als Tagliafico scoort? Over de Argentijn Lisandro Martí­nez ben ook ik positief, zonder als een gek te schreeuwen", legt hij uit. "Het bevalt mij hoe die gozer zijn duels aangaat. Tegen APOEL Nicosia zal Ajax zich plaatsen, denk ik. Al zie je nu nog wel dat het vertrek van Frenkie de Jong iets heeft gedaan met de ploeg." 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 9 februari 2020
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›