''Hoe dit Ajax te verslaan is, is inmiddels wel duidelijk'' OFFICIEEL | Ziyech tekent bij Chelsea: ''Erg blij en trots'' Laat doelpunt Dessers maakt horrorweek Ajax compleet 'Ajax komt in zoektocht opvolger Tagliafico uit bij back van Sevilla' 'Ziyech tegen Getafe waarschijnlijk gewoon weer inzetbaar'

Boot beseft: ''Met andere woorden: Ajax MOET kampioen worden''

( 0 reacties)
Boot beseft: ''Met andere woorden: Ajax MOET kampioen worden''

Ajax is er in de afgelopen maanden in geslaagd om diverse sterkhouders langer vast te leggen, maar Ton Boot waarschuwt voor de financiële gevolgen. Volgens de columnist neemt de club uit Amsterdam namelijk een groot financieel risico. 

"Het bestuur, met name directeur voetbalzaken Marc Overmars, heeft de meeste spelers binnenboord kunnen houden en verdient hiervoor een groot compliment", begint hij op de website van de Telegraaf. "Dit kon alleen maar door slimme contracten en hoge salarissen aan de (ster)spelers aan te bieden. Nu Donny van de Beek nog...", aldus Boot, die wijst op de enorme uitgaven bij Ajax. 

"De vaste lasten aan salarissen zijn gigantisch hoog en die kunnen in feite alleen maar bekostigd worden door de inkomsten van de Champions League. Met andere woorden: Ajax MOET kampioen worden. Het addertje onder het gras echter is dat Ajax, vanwege die vaste lasten, ook het jaar daarop kampioen moet worden. En het jaar daarop. Wie dan leeft wie dan zorgt, moet men gedacht hebben."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 9 februari 2020
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›