VIDEO | Samenvatting: Jong Ajax verspeelt zege tegen NEC

Jong Ajax nam het vanavond op tegen NEC Nijmegen. De beloften wilden revanche op vorige week, maar dat ging mis op het einde. Op De Toekomst werd er met 3-3 gelijkgespeeld.

Jong Ajax begon goed aan de wedstrijd en kwam via Lassina Traore al vroeg op een 1-0 voorsprong. In de zesde minuut schoot hij een rebound binnen. De Amsterdammers wilden de voorsprong vergroten en kregen daar ook kansen toe. Deze werden echter niet afgemaakt waardoor NEC via Braken op gelijke hoogte kwam. Niet lang daarna kwam NEC zelfs op voorsprong door een doelpunt van Musaba, waardoor Jong Ajax met een 1-2 achterstand ging rusten.

In de tweede helft moest er uit een ander vaatje getapt worden en dit lukte. Al snel maakten de beloften de achterstand ongedaan en kwam het via Jensen op gelijke hoogte. De Deen maakte een mooie dribbel af in de korte hoek. Jong Ajax wilde echter meer en toonde veerkracht. In de 64ste minuut was het Gravenberch die een afgeslagen corner binnenschoot en Ajax op 3-2 bracht. Lang leek Jong Ajax deze voorsprong vast te houden, maar in de blessuretijd maakte Kvida gelijk na een corner. Opnieuw geen overwinning voor Jong Ajax dus, die het aankomende vrijdag opnemen tegen FC Dordrecht.

Opstelling Jong Ajax: Kotarski; Timber (17' Danilo), Solomons (46' Kasanwirjo), Pierie, Ter Heide; Gravenberch, Taylor (81' Mendez), Jensen; Kühn, Traore, Pereira.