''Laat bij Ajax niet zien wat ik kan, maar heb er vertrouwen in'' VIDEO | Samenvatting: Doelpunt Dessers maakt horrorweek Ajax compleet ''Hoe dit Ajax te verslaan is, is inmiddels wel duidelijk'' OFFICIEEL | Ziyech tekent bij Chelsea: ''Erg blij en trots'' 'Ajax komt in zoektocht opvolger Tagliafico uit bij back van Sevilla'

Onzekerheid voor AZ: ''Ajax en FC Utrecht lijken niet te springen''

( 0 reacties)
Onzekerheid voor AZ: ''Ajax en FC Utrecht lijken niet te springen''

AZ moet voorlopig uitwijken voor haar thuiswedstrijden in de Eredivisie. Er is veel onzekerheid voor de Alkmaarders, die twee eerdere thuisduels in Den Haag speelden en donderdagavond het Europa League-duel met Antwerp FC afwerken in Enschede.

Het is nog niet duidelijk of AZ het hele seizoen moet uitwijken. "Experts duikelen op dit moment over elkaar heen met hun bevindingen", schrijft Dennis van Bergen in het Algemeen Dagblad. "Volgens de een is AZ genoodzaakt een nieuw stadion te laten bouwen, volgens een ander moeten de tribunes opnieuw worden overkapt. De waarheid is dat er op dit moment nog weinig valt te zeggen."

Alle thuiswedstrijden elders afwerken is een complexe situatie voor AZ. Trainer Arne Slot wil de duels het liefst op één locatie afwerken. "Het stadion van ADO Den Haag is, mede vanwege het kunstgrasveld dat eindeloos kan worden gebruikt, de makkelijkste optie", weet Van Bergen. "Het Abe Lenstra Stadion van SC Heerenveen ligt dichterbij, maar is voor AZ-aanhangers moeilijk te bereiken vanwege verkeershinder op de Afsluitdijk."

Andere opties zijn het Olympisch Stadion (niet berekend op veel toeschouwers), de Johan Cruijff ArenA en Stadion Galgenwaard. "Ajax en FC Utrecht lijken niet te springen om frequent bezoek van AZ", meent Van Bergen. "De geste van FC Twente om gratis gebruik te mogen maken van de Grolsch Veste wordt in Alkmaar zeer gewaardeerd. Feit is echter dat Enschede op en neer 400 kilometer reizen is vanuit de Kaasstad."

Mocht Den Haag de uitvalsbasis worden, dan blijven er nog vraagtekens. "Op het risicoduel AZ - Ajax zit de Hofstad vanwege organisatorische en financiële redenen vermoedelijk niet te wachten", aldus Van Bergen, die daarnaast vraagtekens zet bij de wedstrijd AZ - ADO Den Haag in het Cars Jeans Stadion. "Wekt dit geen competitievervalsing in de hand?"

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 9 februari 2020
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›