''Laat bij Ajax niet zien wat ik kan, maar heb er vertrouwen in'' VIDEO | Samenvatting: Doelpunt Dessers maakt horrorweek Ajax compleet ''Hoe dit Ajax te verslaan is, is inmiddels wel duidelijk'' OFFICIEEL | Ziyech tekent bij Chelsea: ''Erg blij en trots'' 'Ajax komt in zoektocht opvolger Tagliafico uit bij back van Sevilla'

Kritiek na verplaatsing van Ajax-duels: ''Waar zie je dit nou?''

( 0 reacties)
Kritiek na verplaatsing van Ajax-duels: ''Waar zie je dit nou?''

Komend weekend spelen Feyenoord, Ajax, PSV en AZ geen wedstrijd in verband met de Europese wedstrijden van deze en komende week. De tafelgasten bij Voetbalpraat vinden deze verplaatsingen te ver gaan.

"Het is dinsdag. Dan kun je toch zaterdag of zondag wel een wedstrijd voetballen?", reageert Leo Driessen. "Je kunt toch wel drie wedstrijden in de week spelen op dit niveau? In de regel moet je er als betaald voetbal organisatie die ook nog eens Europese ambities heeft, klaar voor zijn om midweeks en in het weekend te spelen. Anders moet je er niet aan beginnen."

Kees Kwakman sluit zich daar bij aan. "In welk ander land zie je dit nou?", vraagt hij zich af. "Je gaat toch niet een heel weekend niet spelen? Feyenoord en AZ spelen tegen elkaar, dus die hebben er allebei last van in die competitiewedstrijd."

Voor Feyenoord pakt de verplaatsing goed uit, want die waren niet goed begonnen aan het seizoen. “Feyenoord is nog helemaal niet klaar voor de Eredivisie. Die moeten bij zichzelf te raden gaan: Hoe kan het dat mijn elftal nog niet klaar is?”, aldus Driessen. "Als je kijkt naar AZ, Ajax en PSV: die zijn gewoon allemaal fit, op hier en daar een blessure na. Die zouden prima kunnen voetballen dit weekend", vervolgt Kwakman.

“Jongens echt, wat je nu over je afgeroepen hebt, dat vindt geen einde meer want dat gaat terug komen", rond Driessen af. "Stel dat al die ploegen zich plaatsen, dan wordt het een repeterende breuk met wedstrijden die je steeds maar moet uitstellen. Op een gegeven moment houdt het op, het is wel profvoetbal. Het had helemaal nooit moeten beginnen.”

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 9 februari 2020
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›