''Laat bij Ajax niet zien wat ik kan, maar heb er vertrouwen in'' VIDEO | Samenvatting: Doelpunt Dessers maakt horrorweek Ajax compleet ''Hoe dit Ajax te verslaan is, is inmiddels wel duidelijk'' OFFICIEEL | Ziyech tekent bij Chelsea: ''Erg blij en trots'' 'Ajax komt in zoektocht opvolger Tagliafico uit bij back van Sevilla'

''Nouri had een droom: ooit voor Ajax en Nederland spelen''

( 0 reacties)
''Nouri had een droom: ooit voor Ajax en Nederland spelen''

Er is de afgelopen jaren flink wat getouwtrek geweest om Nederlandse voetballers met Marokkaanse roots. Zo koos Ajax-ster Hakim Ziyech voor Marokko. Ook in Frankrijk speelt dat probleem.

"Je ziet dat spelers ineens heel gemotiveerd worden om voor Marokko te voetballen zodra ze bij een bepaald land afvallen", zegt Mark Wotte, die ruim drie jaar als coach van Jong Marokko actief was, bij de NOS. "Het is dus ook een voetbaltechnische discussie: wat is het beste voor iemands carrière en z'n ontwikkeling als voetballer?"

"Wat daarnaast ook een rol speelt, is dat spelers steeds meer een rolmodel worden", vervolgt Wotte. "Denk aan Hakim Ziyech, Nordin en Soufyan Amrabat, Noussair Mazraoui, Mbark Boussoufa of Karim El Ahmadi die in Nederland zijn opgeleid, maar nu interlands voor Marokko spelen. Dat zijn voor de jeugd voorbeelden om voor Marokko te kiezen."

Andersom kan het echter ook. "Abdelhak Nouri wilde niet met ons in gesprek gaan, omdat hij een droom had: ooit voor Ajax en Nederland spelen", verklapt Wotte. "Hij speelde toen al een paar jaar voor Oranje onder 15, 17 en 19. Dat hebben we toen gerespecteerd. Het is niet zo dat je bij een speler continu gaat proberen hem over te halen."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 9 februari 2020
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›