''Hoe dit Ajax te verslaan is, is inmiddels wel duidelijk'' OFFICIEEL | Ziyech tekent bij Chelsea: ''Erg blij en trots'' Laat doelpunt Dessers maakt horrorweek Ajax compleet 'Ajax komt in zoektocht opvolger Tagliafico uit bij back van Sevilla' 'Ziyech tegen Getafe waarschijnlijk gewoon weer inzetbaar'

''Van de Beek is heel belangrijk, maar Ajax kan dat opvangen''

( 0 reacties)
''Van de Beek is heel belangrijk, maar Ajax kan dat opvangen''

Donny van de Beek is er door een spierblessure niet bij tegen APOEL Nicosia. Volgens voormalig Ajacied, Hedwiges Maduro, is het een groot gemis voor Ajax. Al denkt hij wel dat de Amsterdammers genoeg andere mogelijkheden hebben.

"Natuurlijk is Donny een belangrijke schakel in het team. Hij heeft alle wedstrijden in de basis gespeeld", begint Maduro in gesprek met Ajax Showtime. "lk denk wel dat het voorlopig op te vangen is, er zijn voldoende opties. Tadic kan op tien met Huntelaar in de spits. Of Promes kan, mits fit, op tien met Tadic in de spits. Ziyech kan eventueel ook nog op tien. Het is natuurlijk wel jammer dat Donny niet kan spelen, want hij is een belangrijke speler."

Maduro verwacht dan wel dat de tactiek van de ploeg van Erik ten Hag iets anders zal worden. "Dan speel je misschien wat anders. Als Promes op tien zou spelen, zou hij die diepgang ook hebben. Met Tadic op tien heb je dat wat minder, maar dan speel je wel met een echte spits. Het ligt eraan hoe Ten Hag wil spelen."

De voormalig prof van onder meer Valencia en Ajax is vooral benieuwd naar de middenvelder naast Daley Blind. "Daar zijn ze nog zoekende naar de juiste combinatie. Ik had zelf verwacht dat Van de Beek een linie terug zou gaan zakken. lk denk dat hij een van de betrouwbare spelers is op het middenveld, samen met Blind. De nieuwelingen hebben nog moeite", analyseert Maduro.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 9 februari 2020
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›