''Zie in verste verte niet waarom Álvarez en Marin gehaald zijn''' 'Van de Beek akkoord met Real Madrid': ''Er is een principeovereenkomst'' Babel start stroef: ''Je ziet dat hij nog een beetje zoekende is'' De Mos geeft compliment: ''Dat wil die jongen niet graag horen'' VIDEO | Samenvatting: Ajax loopt uit op AZ door zege tegen Sparta

''Dat vind ik dan wel weer aandoenlijk van Ten Hag''

( 0 reacties)
''Dat vind ik dan wel weer aandoenlijk van Ten Hag''

Steeds meer trainers zijn tegenwoordig 'casual' langs de lijn van het voetbalveld te zien. Met name Peter Bosz (Bayer Leverkusen), Alfred Schreuder (Hoffenheim) en Gonzalo Garcia (FC Twente vallen op.

Zo was Garcia al te zien in een hip wit t-shirt en een modieuze trui. Arno Kantelberg, hoofdredacteur van het tijdschrift Esquire, stijlkenner én een groot voetballiefhebber, kan daar van genieten. "Die Garcia van Twente heeft wel goede truitjes aan", zegt hij in het Algemeen Dagblad.

"De 'vercasualisering' van het trainersgilde", noemt Kantelberg het. "Vroeger was het trainingspak de norm. Met de commercialisering kwam het pak. Uitstraling werd belangrijk, beetje chic en formeel doen. Nu is het dus wat hipper. Het is een maatschappelijke ontwikkeling dat mannen zich zo gaan kleden."

Kantelberg verwacht het ook meer te gaan zien. "Voor veel oud-voetballers die nu trainer zijn, voelt een pak toch als een soort harnas. Het is niet voor niets dat Jaap Stam bij Feyenoord en Mark van Bommel bij PSV ook kiezen voor een nette middenweg. Erik ten Hag staat juist weer strak in het pak. Dat hij met zijn blote voeten in zijn schoenen gaat, vind ik dan wel weer aandoenlijk."

Toch zullen ook trainers het maatpak en trainingspak blijven dragen. "Over het trainingspak: kijk naar Liverpool-manager Jürgen Klopp. Bij hém past dat perfect. Ook met dat petje erbij. De aanraakbare, aimabele trainer. Voor sommige trainers is een pak dragen juist weer een tweede natuur. Je had vroeger die Italiaan bij Manchester City. Roberto Mancini, juist ja. Hij is geboren in een pak."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 26 januari 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›