Kritiek op keuzes Ten Hag: ''Je hebt niet zoveel aan hem'' VIDEO | Samenvatting: Zwak Ajax verliest bij FC Groningen OFFICIEEL | Ajax stuurt Bandé tijdelijk naar Zwitserland Ten Hag eerlijk: ''De beste fase van ons kwam toen hij gewisseld was'' Transferperikelen Bergwijn komt binnen bij Ajax-kamp: ''Goed dat hij vertrekt''

''Duurt niet lang meer of Ajax speelt alleen nog thuiswedstrijden''

( 0 reacties)
''Duurt niet lang meer of Ajax speelt alleen nog thuiswedstrijden''

De KNVB verplaatste afgelopen week maar liefst 32 wedstrijden in de Eredivisie. Clubs die voor de winterstop Europees spelen krijgen daardoor meer rust. Journalist Leon ten Voorde vindt het allemaal wat overdreven.

"Ik ben best een voorstander van 'noaberhulp' en ik snap ook heel goed dat we zuinig met onze Europese punten moeten omgaan, maar langzaam maar zeker bekruipt me toch het gevoel dat we een beetje aan het doorslaan zijn met z'n allen", schrijft Ten Voorde in TC Tubantia.

Ten Voorde vond het logisch dat Ajax vorig seizoen werd geholpen, omdat ze ver in de Champions League kwamen. "Maar als PSV al verlof krijgt omdat het op donderdag tegen een elftal uit Cyprus moet, dan denk ik: hallo KNVB, je hebt ook nog een competitie in eigen land, met veertien andere clubs met supporters, die soms hemel en aarde bewegen om een wedstrijd te kunnen bezoeken. En daar ver van te voren al rekening mee houden", aldus de journalist, die alle maatregelen overdreven vindt.

"Het duurt niet lang meer of Ajax en PSV spelen in het belang van het totale Nederlandse voetbal alleen nog maar thuiswedstrijden", vervolgt hij cynisch. "En tegenstanders graag met een man minder, als dat kan. Zijden kussentjes voor de reservespelers? Moet kunnen."

"Misschien is het een idee van de KNVB om de vier ploegen in Europa meteen de halve finale van de beker te laten spelen. Die andere ploegen moeten niet zeuren. En de supporters al helemaal niet. Die mogen blij zijn dat de vedetten van Ajax en PSV hier überhaupt nog willen voetballen", besluit hij.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 2 februari 2020
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›