Kritiek op keuzes Ten Hag: ''Je hebt niet zoveel aan hem'' VIDEO | Samenvatting: Zwak Ajax verliest bij FC Groningen OFFICIEEL | Ajax stuurt Bandé tijdelijk naar Zwitserland Ten Hag eerlijk: ''De beste fase van ons kwam toen hij gewisseld was'' Transferperikelen Bergwijn komt binnen bij Ajax-kamp: ''Goed dat hij vertrekt''

Waterreus haalt uit: ''Laten we alsjeblieft niet hypocriet zijn''

( 0 reacties)
Waterreus haalt uit: ''Laten we alsjeblieft niet hypocriet zijn''

Ronald Waterreus merkt dat er in Nederland een discussie is over de toekomst van Mohammed Ihattaren en Sergiño Dest, die beiden in het bezit zijn van een dubbel paspoort. De voormalig PSV-doelman weet dat de spelers van PSV en Ajax veel (ongevraagd) advies krijgen. 

"De TV-coryfeeën Valentijn Driessen en Johan Derksen behoren tot de categorie die hun onderbuikgevoelens graag als leidraad nemen", schrijft hij in zijn column voor de Limburger. "Ze moeten zich potjandorie vereerd voelen om voor Oranje te spelen, die Ihattaren en Dest, menen zij. Voetballen voor Marokko of Verenigde Staten zouden zij, vrij geparafraseerd, landverraad vinden."

"U mag gerust weten dat ik altijd wat ongemakkelijk word van dit soort standpunten", vervolgt Waterreus eerlijk. "Juist omdat wij, blanke ouwe lullen met één paspoort, niet in de positie zijn om te zeggen wat een goede of foute keuze is voor die jongens. Laat staan dat we hen moeten gaan dwingen om voor Nederland te gaan voetballen. Begrijp me niet verkeerd, hoor. Ik zou het geweldig vinden als Ihattaren namens ons naar het EK gaat", benadrukt de voormalig profvoetballer. 

"En prima dat Ronald Koeman eens een kopje koffie met hem en Dest gaat drinken. Maar laat het daarbij, alsjeblieft", adviseert hij. "En laten we alsjeblieft niet hypocriet zijn. Het feit dat sommigen van ons vinden dat Ihattaren en eerder Ziyech en Mazraoui voor Oranje moeten voetballen, is echt niet omdat we hen nou zo graag als een van ons zien. Naar de Nederlands Marokkaanse middenvelder van MVV of Roda JC kraait geen haan. Twee paspoorten of niet", aldus Waterreus. 

"Laat staan naar diegene die bij u en mij de pizza's bezorgt op zijn scootertje. Sterker: gaat er eens iets mis, dan hebben we het badinerend over 'die Marokkaan'", weet hij. "Dat 'we' met zijn allen over elkaar heen struikelen om Ihattaren te omarmen als Oranje-international is puur eigenbelang. Domweg omdat hij ons sterker maakt", besluit Waterreus. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 2 februari 2020
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›