Kritiek op keuzes Ten Hag: ''Je hebt niet zoveel aan hem'' VIDEO | Samenvatting: Zwak Ajax verliest bij FC Groningen OFFICIEEL | Ajax stuurt Bandé tijdelijk naar Zwitserland Ten Hag eerlijk: ''De beste fase van ons kwam toen hij gewisseld was'' Transferperikelen Bergwijn komt binnen bij Ajax-kamp: ''Goed dat hij vertrekt''

Kritiek op Veltman: ''Dat kwam juist tegen Estland tot uiting''

( 0 reacties)
Kritiek op Veltman: ''Dat kwam juist tegen Estland tot uiting''

Het Nederlands elftal won maandagavond met 0-4 op bezoek bij Estland en Kevin Hofland heeft genoten van het optreden van Frenkie de Jong. De voormalig profvoetballer heeft de middenvelder van FC Barcelona beoordeeld met een 8. 

"Je kunt van alles vertellen, maar Frenkie bepaalt simpelweg de wedstrijd bij Oranje", legt hij uit op de website van de Telegraaf. "Aan de bal is hij sterk en zonder de bal is hij sterk. Als team wil je dat er een speler is die de wedstrijd naar de hand zet. En dat doet hij", aldus Hofland.

"Ik vind het mooi dat hij het signaal ook geeft om druk te zetten door ineens een volle sprint in te zetten bij balbezit van de tegenstander", vervolgt hij. "En ach, aan de bal is en blijft hij foutloos. Hij wisselt het goed af, weet wanneer hij diep en wanneer hij simpel moet spelen", constateert Hofland.

Ajacied Joël Veltman krijgt een 6. "Ik vond hem niet helemaal oké", blikt hij terug. "Ik zag wel wat zijn opdracht was. De backs moesten wat hoger staan, zodat Frenkie en Pröpper aan de bal zouden komen. Verdedigend vind ik Veltman een goede speler, aanvallend is hij wat minder en dat kwam juist tegen Estland tot uiting. Aan de andere flank was Daley Blind dreigender in aanvallend opzicht", stelt Hofland.

De linksback begon matig aan de wedstrijd. "Ik keek een beetje op van zijn slordigheden in de beginfase weer", reageert hij. "De eerste mogelijkheid die Estland kreeg kwam van zijn kant. Een beetje te passief verdedigen, noem ik dat. Maar na zijn weergaloze assist bij de eerste goal van Ryan Babel, speelde hij opeens zoveel geconcentreerder en in zo’n hoger tempo dat het fijn was om naar te kijken. Met zijn ervaring en zijn kwaliteit moet hij gewoon zorgen dat hij nooit wegzakt", besluit Hofland. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 2 februari 2020
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›