Kritiek op keuzes Ten Hag: ''Je hebt niet zoveel aan hem'' VIDEO | Samenvatting: Zwak Ajax verliest bij FC Groningen OFFICIEEL | Ajax stuurt Bandé tijdelijk naar Zwitserland Ten Hag eerlijk: ''De beste fase van ons kwam toen hij gewisseld was'' Transferperikelen Bergwijn komt binnen bij Ajax-kamp: ''Goed dat hij vertrekt''

'Prachtige loting' voor Ajax: ''Heb echt zin in die wedstrijden''

( 0 reacties)
'Prachtige loting' voor Ajax: ''Heb echt zin in die wedstrijden''

Juan Familia Castillo speelt het komende seizoen op huurbasis bij Ajax en de club uit Amsterdam heeft ook een optie tot koop bedongen. De 19-jarige linksback, die in eerste instantie aansluit bij de beloften, is blij met zijn terugkeer op het oude nest. 

"Ik was niet verrast dat Ajax kwam", legt hij uit op de website van ELF Voetbal. "De interesse was er al langer. Ajax voelt voor mij vertrouwd. Ik heb er zeven jaar gespeeld. Ik legde beide situaties naast elkaar neer. De nieuwe manager Frank Lampard heeft bij Chelsea aangegeven dat hij de eigen jeugd meer kansen wil geven. Iets waar Ajax ook om bekend staat", aldus Familia Castillo.

"Beide situaties waren voor mijn gevoel gelijk. Als ik dan de keuze mag maken, is dat niet moeilijk: Ajax", vervolgt hij enthousiast. "Dat podium is aantrekkelijker om te bewijzen. Toen ze zich officieel meldden, hoefde ik niet twee keer na te denken", vertelt Familia Castillo, die tot 2016 ook al in de jeugdopleiding van Ajax speelde. Dit seizoen wil hij zijn definitieve doorbraak gaan beleven. 

"Het is aan mij om me te laten zien", beseft hij. "Me te bewijzen dat ik een plekje in het eerste elftal verdien. Ik moet mijn best doen. Mijn doel? Ik droom ervan om dit seizoen mijn debuut in het eerste elftal te maken. Of ik ingeschreven sta voor de Champions League, weet ik niet. Maar het is een prachtige loting. Ik heb echt zin in die wedstrijden. Als ik niet bij de selectie zit, ga ik zeker in het stadion kijken."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 2 februari 2020
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›