Bergwijn geeft Ajax trap na bij transfer naar Tottenham Hotspur Versterking voor Ajax? ''Inmiddels officieel bod uitgebracht'' 'Ajax weigert Tadic deze winter aan FC Barcelona te verhuren' 'Chelsea wil Ziyech naar Londen halen: ook bij Man United in beeld' Kritiek op Gravenberch: ''De achtervolging was ook heel traag''

De Mos furieus na aankondiging KNVB: ''Kijk eens naar Ajax''

( 0 reacties)
De Mos furieus na aankondiging KNVB: ''Kijk eens naar Ajax''

Aad de Mos heeft geen goed woord over de plannen die er bij de KNVB liggen om betaald voetbalclubs restricties op te leggen bij bij het opleiden van spelers die jonger zijn dan twaalf jaar. Alle BVO's zijn door de Nederlandse voetbalbond op de hoogste gesteld middels een brief.

Volgens De Telegraaf wil de KNVB "het aantal spelers onder twaalf jaar beperken, afstanden tussen huis en club  limiteren en restricties opleggen aan het beïnvloeden van kinderen", valt te lezen in de ochtendkrant.

En dat schiet bij De Mos in het verkeerde keelgat. "Bij de KNVB willen ze er tot 12 jaar een speeltuin van maken. Lekker rommelen bij je amateurclub allemaal. Dan begrijp je er niks van. Wij, Wim Jansen, ik en nog meer trainers met passie voor opleiden, hebben recht van spreken, want we staan elke week nog langs de velden."

"Denken ze in Zeist nu werkelijk dat Frenkie de Jong, Calvin Stengs, Myron Boadu of Matthijs de Ligt zo jong zo goed zouden zijn als ze tot de junioren tussen spelertjes van Laakkwartier, CVV, Gemert of DUNO hadden gelopen? Die zijn zo goed geworden omdat ze al heel vroeg tegen andere toptalenten speelden", vervolgt hij.

De Mos stelt dat er sprake is van een 'omgekeerde wereld'. "Bij de profclubs vindt geweldig werk plaats. Kijk eens naar investeringen die Ajax, Feyenoord, PSV, AZ en al die anderen doen. (...) De KNVB moet begrijpen dat de kracht van het opleiden in Nederland bestaat uit het vroegtijdig selecteren van talent en de besten met de besten te laten trainen en spelen", besluit hij furieus.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 2 februari 2020
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›