Van Basten: ''Die scheidsrechter is echt een koekenbakker'' Deyverson reageert: ''Ze gooiden iets heel hard tegen me aan'' Babel baalt: ''Ik was niet per sé onder de indruk van Getafe'' Ajax verliest in Spanje: ''Dat heeft niets met Getafe te maken'' Ajax onderuit in rommelige eerste leg tegen Getafe

'Ferme taal' van Pierie: ''Waar hij zou vandaag aan denken?''

( 0 reacties)
'Ferme taal' van Pierie: ''Waar hij zou vandaag aan denken?''

Ajax neemt het zaterdagavond in eigen huis op tegen SC Heerenveen. Kik Pierie had graag willen spelen tegen zijn oude club, maar de negentienjarige verdediger moet voorlopig genoegen nemen met speelminuten bij Jong Ajax.

"Het kan voor sommige spelers niet snel genoeg gaan voor ze debuteren in het eerste", schrijft Maarten Moll in zijn column voor Het Parool. "Neem Kik Pierie, de 19-­jarige verdediger die in de ­zomer overkwam van Heerenveen. Hij speelde nog geen ­minuut in Ajax 1, hij maakt zijn minuten in Jong Ajax."

"Waar zou Kik Pierie vandaag aan denken?", doelt Moll op 9/11. "Meer voor de hand ligt dat hij denkt aan ­zaterdag. Hoe graag zou hij dan niet in de hoofdmacht van Ajax spelen, als ­uitgerekend zijn oude club Heerenveen op bezoek komt?"

Pierie zei naar zijn komst naar Amsterdam dat hij de stap niet zou maken als hij het hele seizoen in Jong Ajax zou komen te spelen. "Ferme taal", vindt Moll. "Het was trouwens Kik Pierie die in januari in Amsterdam voor Heerenveen de 4-4 maakte. We gaan meemaken hoe het Kik Pierie zal vergaan. Want voetbal gaat altijd door."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 9 februari 2020
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›