Ajax-fans ook in uitwedstrijd tegen ADO Den Haag niet welkom

0
Ajax-fans ook in uitwedstrijd tegen ADO Den Haag niet welkom

Ajax-supporters hebben slecht nieuws te horen gekregen. De Amsterdammers mogen geen uitsupporters meenemen naar de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag op 6 oktober van dit jaar. Zo hebben de club en de gemeente bekendgemaakt.

"Burgemeester Pauline Krikke en ADO Den Haag delen het standpunt dat de al jarenlang bestaande gespannen verhouding tussen aanhangers van ADO Den Haag en aanhangers van Ajax een te groot risico op incidenten oplevert", zo meldt de club op de officiële clubsite.

Al sinds 2006 zijn er geen fans van Ajax welkom, nadat hooligans van de Amsterdammers het supportershome van ADO hadden bestormd. Daarbij vielen gewonden. Ajax probeert al enkele jaren een einde te maken aan het verbod.

Hoewel Ajax graag uitsupporters mee wil nemen, blijft ook de nieuwe algemeen directeur Mohammed Hamdi van ADO achter de beslissing staan. "Vorig jaar bleek voor een ander besluit al geen of onvoldoende draagvlak. Dat, en de gebeurtenissen die afgelopen jaar hebben plaatsgevonden, zorgen ervoor dat zowel de burgemeester als de club achter dit besluit staat. Een veilig en ordentelijk verloop van de wedstrijd moet gegarandeerd kunnen worden voor de bezoekers van het stadion", aldus Hamdi.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›