Nederland kan goede zaken doen op coëfficiëntenlijst: Plaats tien lonkt

0
Nederland kan goede zaken doen op coëfficiëntenlijst: Plaats tien lonkt

Ajax speelt vanavond tegen Lille OSC in de Champions League en aanstaande donderdagavond nemen AZ, Feyenoord en PSV het op tegen respectievelijk Partizan Belgrado, Rangers FC en Sporting Portugal. 

De Nederlandse ploegen presteren dit seizoen erg goed in de Europese wedstrijden en dat is positief voor de positie van Nederland op de coëfficiëntenlijst. De clubs hebben ervoor gezorgd dat Nederland al over Oostenrijk heen is en daardoor wordt inmiddels de elfde plaats ingenomen op de ranglijst. Dat betekent bijna ieder seizoen dat de landskampioen direct in mag stromen in de Champions League en de bekerwinnaar in de Europa League. 

Nederland is dit seizoen dus al over Oostenrijk geklommen, maar de clubs kunnen ervoor zorgen dat de positie op de ranglijst nog meer verbeterd. "Nederland, dat een totaal heeft van 30.350 punten, hijgt inmiddels in de nek bij nummer tien Turkije (30.400) en nummer negen Oekraïne (30.700). En dus is er ruimte voor optimisme over de positie van het Nederlandse clubvoetbal in Europa, nog maar zo kort na het rampseizoen 2017/2018, toen Nederland op alle fronten leek af te haken'', schrijft De Telegraaf.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›