Ajax moest Malen laten gaan: ''Was zeker niet minder dan Dolberg''

0
Ajax moest Malen laten gaan: ''Was zeker niet minder dan Dolberg''

Donyell Malen was één van de grootste talenten die er enkele jaren geleden bij Ajax rondliep. Desondanks lukte het de Amsterdammers het niet hem te behouden, want de 20-jarige spits vertrok naar Arsenal. Inmiddels maakt Malen indruk in Eindhoven, in het shirt van PSV. 

"Hij had bij mij in de Onder-14 wat groeiproblemen, die normaal zijn op die leeftijd", zegt ex-trainer Brian Tevreden in gesprek met Voetbal International. "Het jaar erna waren die voorbij en explodeerde hij. Donyell was een komeet in de Onder-15, explosief, scoorde altijd en overal."

Toen het einde van zijn fysieke groei naderde, werd duidelijk dat Malen onder de 1,80 meter zou blijven. "De vraag was op een gegeven moment: blijft hij een 9, of wordt hij een 11?", vult toenmalig hoofd jeugdscouting Jasper van Leeuwen aan. "Maar dat Donyell Ajax 1-potentie had, was helder. Zijn kwaliteiten waren overduidelijk."

Ook in het buitenland was Malen inmiddels bekend. "Toen ik er lucht van kreeg wat er speelde qua buitenlandse interesse, heb ik direct Jonk ingeseind. Van: Jongens, kijk nou uit, straks is hij weg. Ik heb toen in die fase zelf ook nog met Donyell gesproken, dat we hem heel graag bij Ajax wilden houden", weet Tevreden nog. 

Malen vertrok uiteindelijk naar Arsenal. "Ik vond zijn keuze voor een vertrek heel jammer, ik denk dat hij bij Ajax in tegenstelling tot bij Arsenal in heel korte tijd het eerste elftal had kunnen halen. Kasper Dolberg ging toen ook richting het eerste, maar Donyell was zeker niet minder dan hij", aldus Van Leeuwen.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Thursday 13 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›