''Bij Ajax hoort maar één speler op tien en dat is Van de Beek''

0
''Bij Ajax hoort maar één speler op tien en dat is Van de Beek''

Donny van de Beek maakte na zeventig minuten in de topper tegen PSV zijn rentree. De middenvelder viel in het Phillips Stadion nog niet op, maar is volgens Pierre van Hooijdonk belangrijk. De vraag is wie er nu door Ajax-trainer Erik ten Hag uit wordt gehaald.

"Zijn aanwezigheid kan het middenveld van Ajax goed gebruiken. Hij maakt Ajax beter. Superbelangrijk" , vertelt Van Hooijdonk over Van de Beek bij Studio Voetbal. Volgens de oud-international wordt Quincy Promes het slachtoffer. "Op nummer tien hoort bij Ajax maar één speler, en dat is Van de Beek."

Tegen PSV speelde Quincy Promes op nummer tien, de positie van Van de Beek, en Edson Álvarez en Lisandro Martínez waren in de afgelopen weken de controleurs in het elftal van Ten Hag. "Donny kan ook erachter spelen op de plek van Álvarez", zegt Theo Janssen, die Alvarez meer als een verdediger ziet.

"Toen Ten Hag bij Ajax kwam zag hij Van de Beek als controleur, en dat deed hij ook heel goed", aldus Arno Vermeulen. "Van Álvarez heb ik het gevoel dat hij niet op het middenveld hoort", besluit Rafael van der Vaart de discussie.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 31 oktober 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›