''Malen en Bergwijn spelen honderd procent liever bij Ajax''

0
''Malen en Bergwijn spelen honderd procent liever bij Ajax''

PSV en Ajax deelden dit weekend in de Eredivisie-topper de punten. Oer-Ajacied Sjaak Swart denkt echter dat er voor zijn club meer in had gezeten. 

"Je had de pech dat de vier voorwaartsen niet echt meededen. Hakim Ziyech zal wel geblesseerd zijn geweest, dat was jammer want de linkerkant vond ik de zwakste kant bij PSV", constateert Swart in gesprek met Veronica. "Dan wil je daarvandaan echt een of twee goals maken."

Van de Eindhovenaren was Swart niet onder de indruk. "Als je nou thuis speelt voor dertigduizend mensen, je heet PSV en je hebt goede voetballers erin staan, moet je dan zo op de counter spelen?", vraagt Swart zich hardop af. "Ze zijn het gewend, maar ik vind het niets. Ik zou nooit zo willen spelen.”

Swart denkt bovendien dat het counterspel van PSV niet bevorderlijk is voor de ontwikkeling van Donyell Malen en Steven Bergwijn. "Dat zijn echte Ajax-spelers. Die spelen honderd procent liever bij Ajax. Zij willen voetballen en niet achter elke bal aan te moeten rennen. Je ziet ook weinig combinaties, terwijl ze dat wel kunnen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Thursday 13 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›