''Ik zou zeggen: Valentijn, ga lekker door, houd ons scherp''

1
''Ik zou zeggen: Valentijn, ga lekker door, houd ons scherp''

Valentijn Driessen uitte de afgelopen weken de nodige kritiek op Ajax-trainer Erik ten Hag. Voormalig Ajax-voorzitter Rob Been jr. vindt dat een goede zaak van de verslaggever van De Telegraaf.

"Natuurlijk mogen we kritische vragen stellen aan Ten Hag", vertelt Been in gesprek met Ajax Showtime. "Het niveau waarop we nu acteren stemt ons zeer tevreden, maar we blijven scherp om op dat niveau te blijven spelen."

De oud-preses ziet dat Ten Hag ondanks de goede prestaties onder een vergrootglas ligt. "Zijn kop ligt op het hakblok. Hij neemt de beslissingen, werkt iedere dag met de spelers, wordt geïnformeerd over jeugdspelers en moet moeilijke beslissingen nemen", aldus Been. "Zo gaat het in de voetballerij. Het is het succes van Ten Hag en van niemand anders."

Toch blijven Mike Verweij en Valentijn Driessen kritisch op de oefenmeester. "Op het moment dat er geen kritiek is, dreigt het gevaar om in te slapen. En niets in dodelijker dan je veilig wanen, dan ben je kwetsbaar. Ik zou zeggen: Valentijn, ga lekker door, houd ons scherp en zet elke dag je hak in het zand. Dat maakt Ajax alleen maar beter en zorgt ervoor dat we niet verslappen", aldus Been.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 25 Sep 2019 om 18:28
    Scherp blijven OK. Maar ik kan me niet voorstellen dat een 3e rangs journalist als Valentijn Driessen ook maar door iemand serieus wordt genomen. Laat staan dat iemand zich door hem op scherp laat stellen. Misschien moeten we geld inzamelen om Valentijn aan een hobby te helpen.
Thursday 22 April 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›