VIDEO | Samenvatting: Ajax wint moeizaam duel bij ADO Den Haag

Ajax heeft vandaag haar positie als koploper van de Eredivisie verstevigd. In Den Haag werd er bij ADO Den Haag op relatief gemakkelijke wijze gewonnen van de laagvlieger.

Na een mislukt openingsoffensief van ADO Den Haag was het Ajax dat de score opende. Op fantastisch aangeven van Hakim Ziyech wist Klaas-Jan Huntelaar de 0-1 binnen te schuiven met een geplaatst schot in de linker onderhoek. Hierna greep Ajax het heft in handen en bleef tot aan de rust de gevaarlijkere ploeg, gescoord werd er niet meer.

Na rust kwam Ajax maar moeilijk in haar spel. Een lange tijd werd er vrijwel geen kans gecreëerd. Het was ADO dat een er een aantal keer gevaarlijk uitkwam. In de slotfase rook de club uit de Hofstad bloed waarna ze ook aanvallend begon te wisselen. Het was echter de ingevallen David Neres die in de 86ste minuut een einde aan de wedstrijd maakte en Ajax op 0-2 zette. Hiermee bepaalde hij ook de eindstand.

Opstelling Ajax: Onana; Dest, Veltman, Blind, Tagliafico; Martínez, Van de Beek, Promes (80' Neres); Ziyech (89' Álvarez), Huntelaar en Tadic.