Bordalás beseft: ''Ajax is nog steeds favoriet, zonder twijfel'' Van Basten: ''Die scheidsrechter is echt een koekenbakker'' Deyverson reageert: ''Ze gooiden iets heel hard tegen me aan'' Babel baalt: ''Ik was niet per sé onder de indruk van Getafe'' Ajax verliest in Spanje: ''Dat heeft niets met Getafe te maken''

''Als Ajax zo doorgaat, is een halvefinaleplaats in CL weer mogelijk''

( 0 reacties)
''Als Ajax zo doorgaat, is een halvefinaleplaats in CL weer mogelijk''

Freek Jansen weet het zeker: de titelrace in de Eredivisie gaat ongekend spannend worden. Volgens de journalist van het Algemeen Dagblad is het 'Ajax en PSV tegen de rest'. 

"Ik heb dat gevoel van Federer tegen Nadal van een paar jaar terug. Wie plaatst als eerst een break op de ander?", zegt Jansen bij het Sportforum van de NOS. "Van tevoren weet je dat ze gaan winnen en dat PSV op doelsaldo kan inlopen. Over twee weken heb je FC Utrecht-PSV en RKC-Ajax, dan is het weer andersom."

Ook Europees ziet Jansen Ajax andermaal hoge ogen gooien. "Het klinkt best gek dat we dat hier op een maandagavond in het kleine Nederland er even uitgooien, maar ze winnen twee keer met 3-0. Dus ja, we mogen best zo opportunistisch en chauvinistisch zijn dat als Ajax zo doorgaat, een halvefinaleplaats weer mogelijk", vervolgt hij. Arno Vermeulen deelt die mening. "Ik denk dat ze minder zullen overheersen in duels, maar dat wil niet zeggen dat ze minder efficiënt zijn"

Vermeulen is ook lovend over PSV. Onder meer over de wijze waarop Steven Bergwijn zijn goal opdroeg aan ploeggenoot Mohamed Ihattaren, wiens vader overleed. "Dat was niet nep, dat was niet gemaakt zo van: kijk ons eens stoer doen. Dit kwam recht uit zijn hart. En dat zegt ook hoe het onderling zit bij PSV. Het is verschrikkelijk voor Ihattaren, maar geweldig hoe ze er bij PSV mee omgingen", aldus Vermeulen.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 9 februari 2020
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›