BREAKING | AZ en PSV volgen Ajax en willen streep onder seizoen Forse kritiek op Overmars: ''Dat hoor ik hem echter niet zeggen'' ''Uitspraken Overmars leidde wel tot irritatie bij andere clubs'' Derksen: ''Ajax Champions League in en inkomsten verdelen met AZ'' 'Eredivisie-aanvoerders verzetten zich tegen besluit van KNVB'

De Ligt eerlijk: ''Tegen mezelf gezegd: dit is niet de speler die ik ben''

0
De Ligt eerlijk: ''Tegen mezelf gezegd: dit is niet de speler die ik ben''

Matthijs de Ligt heeft openlijk te kennen gegeven dat hij last had van de hoge verwachtingen die men van hem had in Turijn. De 19-jarige mandekker maakte deze zomer de overstap van Ajax naar Juventus, waar de druk op zijn schouders enorm is.

"Ik was natuurlijk een grote aankoop. Ik wilde geen fouten maken", zegt De Ligt in gesprek met De Telegraaf. "Maar zo moet je juist niet denken, met die gedachte heb ik namelijk nog nooit gespeeld. Na de wedstrijd tegen Atlético in de Champions League heb ik tegen mezelf gezegd: dit is niet de speler die ik ben. Daarna ben ik met meer vertrouwen gaan spelen en sindsdien is de stijgende lijn ingezet."

De Ligt zit dan ook beter in zijn vel dan toen hij zich de vorige interlandperiode meldde bij Oranje. "Na de wedstrijd tegen Estland heb ik volgens mij zes duels gespeeld, waarvan vijf prima tot goed. Ik kan wel zeggen dat ik meer gewend ben, maar het moet nog steeds beter", vervolgt hij.

Door de blessure van Giorgio Chiellini moest De Ligt er sneller staan dan Juventus-trainer Maurizio Sarri had gewild. "Dat begrijp ik wel", zegt De Ligt. "Het idee was om mij rustig in te passen, maar dat is iets anders gelopen. Natuurlijk is het fijn dat ik speel, maar je wordt wel meteen in het diepe gegooid. Dat is voor mij een hele uitdaging. Maar dat is ook precies wat ik zocht."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›