''Laat bij Ajax niet zien wat ik kan, maar heb er vertrouwen in'' VIDEO | Samenvatting: Doelpunt Dessers maakt horrorweek Ajax compleet ''Hoe dit Ajax te verslaan is, is inmiddels wel duidelijk'' OFFICIEEL | Ziyech tekent bij Chelsea: ''Erg blij en trots'' 'Ajax komt in zoektocht opvolger Tagliafico uit bij back van Sevilla'

Ziyech helpt oude club: ''We hadden en hebben een goede band''

( 0 reacties)
Ziyech helpt oude club: ''We hadden en hebben een goede band''

Hakim Ziyech mag bij SC Heerenveen dan nog regelmatig worden uitgefloten, binnen de club heeft de 26-jarige Ajacied nog altijd een goede band met veel mensen. Ook assistent-trainer Jeffrey Talan bijvoorbeeld, die laatst met een speler van Heerenveen de international van Marokko opzocht in Amsterdam.

"Ik heb Hakim bij de D's en de C's gehad en later kwam ik hem bij de A's tegen", vertelt Talen in de Leeuwarder Courant. "Hij had een paar keer moeite om aan te haken in de jeugd. Hakim en ik hadden er destijds gesprekken erover, stelden doelen. Dat werkte, al waren er ook anderen die hem hebben geholpen hoor." Via FC Twente belandde Ziyech in 2016 uiteindelijk bij Ajax, waar hij is uitgroeid tot een vedette.

"We hadden en hebben een goede band", stelt Talan, die recent Ziyech opzocht met een speler van de Friezen. "Ik noem geen naam. We spraken een paar uren over omgaan met teleurstellingen en doelen stellen, over de verschillen tussen spelen in de Eredivisie en de Champions League."

"Ik wilde Ziyech als voorbeeld gebruiken. Hakim zei: 'Trainer, als je me nog een keer vraagt voor zoiets, dan wil ik er zelfs wel voor naar Heerenveen rijden.' Dat was heel mooi", besluit Talan met enige trots.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 9 februari 2020
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›