''Hoe dit Ajax te verslaan is, is inmiddels wel duidelijk'' OFFICIEEL | Ziyech tekent bij Chelsea: ''Erg blij en trots'' Laat doelpunt Dessers maakt horrorweek Ajax compleet 'Ajax komt in zoektocht opvolger Tagliafico uit bij back van Sevilla' 'Ziyech tegen Getafe waarschijnlijk gewoon weer inzetbaar'

Twijfels over Van de Beek: ''Niet dat hij de pannen van het dak speelt''

( 0 reacties)
Twijfels over Van de Beek: ''Niet dat hij de pannen van het dak speelt''

Het is geen uitgemaakte zaak dat Donny van de Beek morgenavond aan de aftrap staat tegen Noord-Ierland. De middenvelder van Ajax laat zich na zijn blessure weer gelden bij Ajax, maar dat betekent niet dat bondscoach Ronald Koeman direct een plek voor hem inruimt.

"Ik denk niet dat hij zomaar Van de Beek daar neer gaat zetten", doelt FOX Sports-verslaggever Mark van Rijswijk bij Voetbalpraat, een programma van de betaalzender, op de positie van Marten de Roon. "Van de Beek heeft het in de Champions League heel goed gedaan, maar het is nog niet zo dat hij zes weken lang bij Ajax de pannen van het dak speelt."

Volgens Van Rijswijk kan Koeman het 'passeren' van Van de Beek ook prima onderbouwen. "Je kan heel goed aan hem uitleggen: dit de ploeg is waarmee we het hebben gedaan, op dit moment kies ik voor dat middenveld. (...) Ik zou dat op die manier gewoon even laten staan nu", vervolgt hij.

Bij Oranje lijkt Van de Beek zich te moeten richten op een plek als controlerende middenvelder, want Georginio Wijnaldum is de goed presterende nummer tien. Bij Ajax speelt Van de Beek in de Eredivisie ook op die plek. "Als je ziet hoe hij dat invult, hij loopt gewoon naar voren. En dat kan dan wel tegen ADO bijvoorbeeld, maar of dat de bedoeling is...", vult Cristian Willaert tot slot aan. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 9 februari 2020
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›