''Ondenkbaar dat je Ten Hag ziet skiën met Jack van Gelder''

0
''Ondenkbaar dat je Ten Hag ziet skiën met Jack van Gelder''

Erik ten Hag presteert uitstekend met Ajax, maar krijgt toch regelmatig kritiek in de media. Nico Dijkshoorn weet dat de oefenmeester niet perfect bij de Amsterdamse club past.

"Ten Hag heeft zich inmiddels bewezen als ideale coach", schrijft Dijkshoorn in Voetbal International. "Ik zeg expres niet Ajax-coach. Dat blijft toch iemand als Leo Beenhakker of Aad de Mos. Geintje hier, gebbetje daar. Handje op de rug van de journalist, fijne quote voor in de ochtendkrant."

Volgens Dijkshoorn doet Ten Hag daar niet aan mee. "Hij doet niet aan vriendschap. Ondenkbaar, dat je Erik ten Hag tijdens de wintersportvakantie ziet skiën met Jack van Gelder of met de trainer van een andere club", aldus de journalist, die merkt dat de oefenmeester op het veld iedereen de mond snoert.

"Erik ten Hag heeft Real Madrid bedwongen, Valencia en Juventus van de mat gespeeld, bijna de Champions League-finale gehaald en het op de een of andere manier voor elkaar gekregen bij Hakim Ziyech het wedstrijdplezier terug te brengen", meent hij. "Reserves zeuren niet en oudere spelers worden moeiteloos vervangen door jongetjes van achttien jaar oud. Dat maakt het allemaal vreselijk saai."

Toch laat Ten Hag af en toe nog de 'oude Erik' zien. "Enkele weken geleden sprak Erik ten Hag het woord cowboys uit als koibojs. Ik geef het meteen toe: ook ik veerde op. Dit was eindelijk weer eens de ongemakkelijke onhandigheid van de provinciaal in de grote, boze stad. Het was fijn Erik weer heel even als zichzelf te zien: een postzegelverzamelaar tussen een stel Amsterdamse kooivechters. Maar zolang Erik wint, gaat niemand hem op die manier terechtwijzen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›