''Het is een gevoel van onoverwinnelijkheid dat ik bij Ajax wel had''

0
''Het is een gevoel van onoverwinnelijkheid dat ik bij Ajax wel had''

Matthijs de Ligt vertrok deze zomer bij Ajax en ging naar het Italiaanse Juventus, maar daar heeft hij zijn draai nog niet weten te vinden. De mandekker merkt zelf ook dat hij door een moeizame fase gaat.

"Het voelde nog steeds niet zoals ik kan spelen, maar dat weet ik zelf ook", zegt De Ligt na afloop tegen FOX Sports. "Naarmate ik meer wedstrijden speel komt dat wel. Als ik het antwoord had, had ik heel veel jonge talenten kunnen helpen. Daar valt geen vinger op te leggen. Het enige wat je kunt doen is hard blijven werken, je best doen en zoveel mogelijk opsteken van je teamgenoten. Dat probeer ik te doen. Uiteindelijk komt het wel weer goed."

De Ligt heeft wel vertrouwen dat het goed gaat komen. "Vorm is een apart begrip, maar het is misschien toch een bepaald gevoel van onoverwinnelijkheid dat ik bij Ajax op het einde wel had", zegt De Ligt. "Dat heb ik nu wat minder, maar het komt vanzelf. Ik kom bij een nieuwe club met een nieuwe speelwijze en nieuwe spelers. Dat zijn allemaal factoren die meespelen."

"Ik ben een jonge jongen, dus voor mij is het ook allemaal nieuw. Ik heb tien jaar lang bij Ajax gespeeld en kende daar iedereen. Dat voelde vertrouwd. Nu is dat wat minder, maar het gaat steeds beter", aldus De Ligt.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›