Alvarez: ''PSV zou de veiligste keuze zijn, maar ik wilde naar Ajax''

0
Alvarez: ''PSV zou de veiligste keuze zijn, maar ik wilde naar Ajax''

Edson Álvarez heeft het uitstekend naar zijn zin bij Ajax. Hij is de eerste Mexicaan ooit bij de club uit Amsterdam, terwijl bij de Eindhovenaren spelers als Carlos Salcido, Maza Rodriquez, Hector Moreno, Andres Guardado, Hirving Lozano en Erick Gutierrez speelden of spelen. 

"Natuurlijk heb ik met de meesten van hen gesproken", erkent hij in een interview met Voetbal International. "Ook met Chicharito (Javier Hernandez, red.), Guillermo Ochoa en andere Mexicanen die eerder de stap naar Europa maakten. Bij PSV staan de deuren voor Mexicaanse spelers altijd open, dat zou voor mij dus ook de makkelijkste en veiligste keuze zijn", beseft Álvarez. 

"Maar voor mij was het eigenlijk direct duidelijk dat ik naar Ajax wilde", vervolgt hij vastberaden. "Dat ik de eerste Mexicaanse speler bij Ajax ben, maakt de uitdaging nóg groter. Want ik wil met mijn transfer ook aan Ajax laten zien dat zij net als PSV rustig kunnen vertrouwen op Mexicaanse voetballers. Voor mijn landgenoten wil ik de deur bij Ajax openzetten", aldus Álvarez. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 24 januari 2021
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›