Marin maakt Nederlands elftal blij door gelijkspel met Roemenië

0
Marin maakt Nederlands elftal blij door gelijkspel met Roemenië

Het Nederlands elftal zal het Roemenië van Razvan Marin dankbaar zijn. Roemenië gaf dinsdagavond in de slotfase een zege uit handen tegen Noorwegen, waardoor Oranje mag hopen op drie EK-groepsduels in de Johan Cruijff ArenA.

Als het Nederlands elftal zich plaatst voor het EK komt het automatisch in groep C terecht. "Ieder land dat gastheer is én zich plaatst, komt namelijk terecht in de groep die gekoppeld is aan het stadion uit dat betreffende land", schrijft het Algemeen Dagblad. De Johan Cruijff ArenA is samen met het Roemeense Arena Nationala in Boekarest het speelstadion voor groep C.

Als Roemenië zich ook plaatst voor het EK, komt het automatisch bij Nederland in de poule. Het land was hard op weg naar het eindtoernooi, maar speelde dinsdag door een late tegentreffer gelijk tegen Noorwegen. Daardoor strijdt het nog met Zweden en Noorwegen om het laatste ticket. Roemenië heeft nog een zwaar programma met Zweden (thuis) en Spanje (uit), waardoor plaatsing lastig wordt.

"Als Nederland én Roemenië zich allebei plaatsen voor het EK spelen beide landen sowieso twee wedstrijden in eigen land", laat het AD weten. "Nederland speelt dan twee wedstrijden in de Johan Cruijff Arena, Roemenië twee wedstrijden in de Arena Nationala. Het onderlinge duel zal in een van de twee stadions afgewerkt worden. Er zal worden geloot tussen Nederland en Roemenië welk land in dat duel het thuisvoordeel heeft."

"Als Roemenië géén goede resultaten weet te behalen in de resterende wedstrijden tegen Zweden en Spanje en zich dus niet plaatst voor het EK 2020, dán speelt Nederland sowieso drie groepswedstrijden in de Johan Cruijff Arena." Marin speelde dinsdag overigens negentig minuten mee tegen Noorwegen (1-1).

Stand Groep F:
1. Spanje 8-20 (19-5)
2. Zweden 8-15 (18-9)
3. Roemenië 8-14 (17-8)
4. Noorwegen 8-13 (13-10)
5. Faeroër 8-3 (4-23)
6. Malta 8-3 (2-18)

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›