Kritiek op basisplek Veltman: ''Een cadeautje van Koeman''

0
Kritiek op basisplek Veltman: ''Een cadeautje van Koeman''

Joël Veltman zat vorige week donderdag bij de interland van Oranje tegen Noord-Ierland nog op de bank, maar kreeg zondag tegen Wit-Rusland de voorkeur boven PSV-verdediger Denzel Dumfries. Aad de Mos snapt daar niets van.

"Ik vond Dumfries heel goed, in tegenstelling tot veel mensen. Het was onterecht dat hij werd geslachtofferd", zegt De Mos bij #PSVpraat, de podcast van het Eindhovens Dagblad. "Dumfries is wat mij betreft nog steeds de nummer één rechtsback van het Nederlands elftal."

"Hij is altijd dreigend, ook in de wedstrijd tegen Duitsland", vervolgt de oud-trainer van onder meer Ajax en PSV. "Hij heeft altijd die drive naar voren. Natuurlijk, zijn voorzetten zijn niet altijd even goed, maar dat geldt ook voor de linkerkant."

De Mos snapt wel dat Veltman mocht starten tegen Wit-Rusland. "Dat is elke keer een cadeautje van Koeman, omdat ze verbonden zijn aan hetzelfde makelaarsbureau. Denk ik dan. Ik vind Dumfries gewoon een goede rechtsback. Geen buitencategorie, maar dat gaat hij wel worden. Het zou mij verbazen als hij geen vaste plaats krijgt."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 24 januari 2021
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›