Eiting hoopt op basisplaats tegen PSV: ''Veldbezetting beter met mij'' Kritiek op keuzes Ten Hag: ''Je hebt niet zoveel aan hem'' VIDEO | Samenvatting: Zwak Ajax verliest bij FC Groningen OFFICIEEL | Ajax stuurt Bandé tijdelijk naar Zwitserland Ten Hag eerlijk: ''De beste fase van ons kwam toen hij gewisseld was''

Rosario blikt terug: ''Ik was toen heel boos en teleurgesteld''

( 0 reacties)
Rosario blikt terug: ''Ik was toen heel boos en teleurgesteld''

Pablo Rosario is momenteel de aanvoerder van PSV, maar de middenvelder heeft zijn roots liggen bij Ajax. Daar moest hij op zijn zeventiende weg, omdat hij niet goed genoeg was. 

"Ik was toen heel boos en teleurgesteld, vond het onterecht", blikt Rosario terug. "Ik was als enige van mijn team weggestuurd en dat vond ik oneerlijk, omdat ik met een liesblessure zat. Ik weet ook nog dat in mijn omgeving mensen veranderden. Op straat was ik ineens niet meer Pablo van Ajax, maar gewoon Pablo. Toen heb ik geleerd welke mensen echt belangrijk zijn in het leven."

Rosario zette een stap terug naar Almere City. "Wat belangrijk was, is dat ik nooit verwend ben geraakt door Ajax. Door mijn omstandigheden thuis wist ik heel goed dat hoe het er bij Ajax aan toeging, niet normaal was. Het thuis ophalen en brengen, het eten dat voor je klaargemaakt werd, de faciliteiten, hoe er met je omgegaan werd…"

"Er waren jongens die ernaar gingen leven, maar ik wist dat het niet normaal was als je vijftien of zestien jaar oud bent", vertelt Rosario in gesprek met Voetbal International. "Ik wist dat het tijdelijk was en dat ik het uiteindelijk op eigen kracht moest zien te redden. En mijn geloof in die kracht was véél te groot om gebroken te kunnen worden door een afwijzing van Ajax."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 2 februari 2020
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›