Van der Ende kritisch: ''Dan kun je ook geen strafschop geven''

0
Van der Ende kritisch: ''Dan kun je ook geen strafschop geven''

Ajax speelde dinsdagavond met 4-4 gelijk tegen Chelsea, maar Joël Veltman voelde zich na afloop 'genaaid' doordat hij met een rode kaart van het veld werd gestuurd. Ook Mario van der Ende snapt niet dat de Ajacied zijn tweede gele kaart kreeg vanwege een handsbal. 

"Hij houdt inderdaad keurig zijn arm langs zijn lichaam. Wat moet hij anders doen. Zijn hand gaat in de verste verte niet naar de bal", legt de voormalig topscheidsrechter uit op de website van het Algemeen Dagblad. "Dan kun je ook geen strafschop geven. En dus had ook hier de VAR weer kúnnen ingrijpen. Maar dan kom ik weer bij mijn punt: de VAR steunt te veel de scheidsrechter", aldus Van der Ende.

"Het schoolvoorbeeld daarvan voor mij was het moment tijdens Feyenoord-AZ. Berghuis had toen rood moeten krijgen van Jochem Kamphuis na een overtreding op Teun Koopmeiners", blikt hij terug. "VAR Danny Makkelie wrong zich toen in allerlei bochten om de scheidsrechter tóch te steunen. Dat gevoel kreeg ik er gisteravond tijdens Chelsea-Ajax ook bij", besluit Van der Ende kritisch. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›