Lof voor 'superatleet' Onana: ''Hoort absoluut bij de Europese top''

0
Lof voor 'superatleet' Onana: ''Hoort absoluut bij de Europese top''

André Onana hield Ajax dinsdagavond wederom goed op de been. De Kameroense doelman is dit jaar de grote uitblinker in Amsterdam. Ronald Waterreus geniet van de pas 23-jarige goalie van Ajax.

"De eerste twee groepswedstrijden tegen Lille en Valencia was hij magistraal. Een superatleet. Alles wat een topkeeper moet hebben, heeft hij. Al zijn er, logisch wel, ook zwakke momenten. Bijvoorbeeld tijdens die 6-2 vorig seizoen in De Kuip tegen Feyenoord. En ook de 3-0 nederlaag tegen PSV. Maar natuurlijk: hij is een fantastische keeper die altijd rustig blijft", begint Waterreus in gesprek met Algemeen Dagblad.

Hoewel de voormalig goalie geniet van Onana, maar weet ook dat hij nog niet de beste ter wereld is. "Wij zien hem elke week spelen en vinden dan snel dat hij de beste is. Is hij beter dan Ter Stegen? Nee. Is hij beter dan Neuer? Nee. Is hij beter dan De Gea? Nee. Is hij beter dan Oblak? Nee. Is hij beter dan Courtois? Misschien. Onana is óók gewoon verschrikkelijk goed. Het is terecht dat we hem linken aan de grootste clubs van Europa. Maar hij speelt de eerder genoemde namen niet zomaar uit de basis. Maar hij hoort absoluut bij de Europese top.

"Bij Ajax zit je nu ook goed. Maar ik snap dat de ambitie er is om in een grotere competitie te spelen. Dan schiet mij nu Juventus te binnen. Daar speelt Szczesny de meeste wedstrijden met Buffon als tweede man. Buffon gaat een keer stoppen. Szczesny vind ik voor dát niveau niet de beste keeper", besluit Waterreus.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›