Nijhuis verbaasd: ''Ons heel anders geleerd bij overtreding Blind''

0
Nijhuis verbaasd: ''Ons heel anders geleerd bij overtreding Blind''

Volgens Bas Nijhuis had de rode kaart van Joël Veltman nooit mogen vallen. Volgens de Nederlandse scheidsrechter had Gianluca Rocchi het spel per direct stil moeten leggen, als hij besloot een rode kaart te geven.

"De scheidsrechter geeft voordeel bij een overtreding van Blind. Maar ons is geleerd dat je bij een tweede gele kaart alleen voordeel kan geven als je het volgende moment de bal in het doel kan schieten of je zó'n kansrijke positie hebt dat je denkt: dan laat je voordeel geven", legt Nijhuis uit bij Radio Veronica.

De scheidsrechter uit Enschede erkent dat hij het anders heeft geleerd bij de KNVB. "Ja, dat is wat wij meekrijgen. Bij een tweede gele kaart is het van: fluit gewoon direct af en geef de rode kaart. Of hij had de bal er direct kunnen inschoppen. Dat kon niet? Nee, dat kon niet. Dan is het ook makkelijker om direct te fluiten, dan haal je ook minder problemen op de hals. Maar goed, daar kiest hij niet voor. Hij geeft dus het voordeel en daar kan hij naderhand wel op terugkomen. Die gele kaart blijft staan."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›