Kritiek op Ajax: ''Een absolute topclub maakt een wedstrijd dood''

0
Kritiek op Ajax: ''Een absolute topclub maakt een wedstrijd dood''

Ajax speelde dinsdagavond met 4-4 gelijk bij Chelsea. De Amsterdammers hadden de arbitrage niet mee, maar mochten desondanks nooit een 4-1 voorsprong weggeven.

"Erik ten Hag is besmet met het Ajax-virus, dat altijd maar naar voren moeten", concludeert VI-analist Pieter Zwart in gesprek met de NOS. "De 1-4 was een cadeautje dat Ten Hag had kunnen uitpakken door op dat moment verdedigend te wisselen. Een absolute topclub maakt een wedstrijd dood. Blijkbaar is deze ploeg niet zo ver en Ten Hag heeft ze daarbij met zijn late wissels niet geholpen."

De rode kaarten voor Daley Blind en Joël Veltman en een strafschop tegen deed de wedstrijd kantelen. "Toen de rode kaarten vielen en Ten Hag begon met wisselen, was het eigenlijk al te laat", meent Zwart. "Hakim Ziyech, Quincy Promes en David Neres zoeken altijd een moeilijke oplossing."

Volgens Zwart had de meeste ellende echter kunnen worden voorkomen door minder aanvallend ingestelde spelers binnen de lijnen te hebben. Nu bracht Donny van de Beek de Amsterdammers in de problemen door slecht mee te verdedigen, terwijl David Neres eerder al niet meeliep met César Azpilicueta.

"Je hebt dan spelers nodig die het dichtgooien om dit soort wedstrijden over de streep te trekken", vindt de journalist. "Daarin was Frenkie de Jong vorig seizoen heel belangrijk. Nu oogt het allemaal hartstikke spectaculair, maar Ajax moet ook denken aan het resultaat."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›