Derksen: ''De rode kaart voor Veltman is onrechtvaardig''

0
Derksen: ''De rode kaart voor Veltman is onrechtvaardig''

Johan Derksen is niet te spreken over de rode kaart die Joël Veltman dinsdagavond kreeg in de Champions League-wedstrijd tegen Chelsea. Volgens de analist was de tweede gele kaart overdreven.

"Je denkt dat als je lang meeloopt in de voetballerij dat je alles wel gezien hebt, maar dit heb ik nog nooit gezien", doelt Derksen bij Veronica Inside op de twee rode kaarten voor Ajax en de penalty voor Chelsea die tegelijk werden gegeven. "Ik begrijp het wel. Kijk, die van Blind is een overtreding en een tweede gele kaart."

"Maar bij zo'n handsbal van Veltman zit er wat onrechtvaardigs in", vervolgt Derksen. "Het is een dubbele straf. Ze schieten die bal keihard tegen zijn arm aan. Daar krijgen ze een strafschop voor, hands is hands. Maar ook nog een rode kaart... daar zit onrechtvaardigheid in. Spelregeltechnisch zal het best kloppen, maar het past niet bij deze wedstrijd", aldus Derksen.

De analist vond niet dat er sprake was van een overtreding op Daley Blind, voordat de verdediger zijn tweede gele kaart ontving. "Daar loop jij de hele avond al over te zeuren, maar die heb ik niet gezien", besluit hij.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›